Introduktion – vores advokatfirma, Panama juridiske, får lejlighedsvis forespørgsler om udsættelse proces i Panama for fast ejendom. Nedenfor følger en kort oversigt over den proces og de tidsrammer, der er involveret. Dette er ikke juridisk rådgivning, bare et overblik over hvad er involveret.

Lovvalgsregler – loven #93 dateret 1973 er den lovgivning, der omfatter fast ejendom til beboelsesformål lejemål i Panama. Nogle lejemål, der ville være udelukket fra kommer under denne lov ville være lejemål med følgende attributter:

* lejemål om landlig ejendom

* lejemål i ejendomme i zonen hjemfalde Canal

* lejemål, hvor lejen beregnes af dagen som et hotel, motel, Bed & breakfast, pensionat, kro, osv.

* lejemål i ejendomme primært udpeget som ferie ejendom hvor på sigt, herunder eventuelle eksisterende videreførelser af lejemålet er under 180 dage

* lejemål hvor regeringen i Panama eller dens kommuner er parter i leasingaftalen. Men hvis de optræder i leasingaftalen som egenskaben ejer eller udlejer kan de udnytte de udsættelse bestemmelser i den gældende lov, vi behandler her.

Leje værdier – hvis den fast ejendom pågældende har en indledende leje over $150 per måned, aftalen kan indarbejde lejen som aftalt med parterne i leasingaftalen.

Leasingperioden – der er stor frihed tilladt i at vælge en betegnelse for lejemålet så længe lejeværdien er mere end $150. Der kan også være bestemmelser for udvidelser af leasingperioden samt.

Lease annullering – lejer er tilladt at opsige en bolig lejekontrakt på 30 dages skriftligt varsel.

Sikkerhedsdepositum – normalt et depositum svarende til måneds leje er indsendt til Panama Boligministeriet, som returneres i slutningen af leasingperioden, medmindre udlejeren filer et erstatningskrav.

Udsættelsen proceduren – dette generelt vil tage 120 dage. Samling af ubetalt husleje (hvis nogen) vil tage omkring 270 dage. Hvis arbejdsbyrden for retten er høj kan juridiske processer tage længere tid. Har ikke plan om at det går hurtigere.

Konklusion – udsættelse proces er temmelig lang. I mange andre lande kan det endda tage længere tid. Nogle lande, der er kendt for deres store mængder af hjemløse har mere forkortet udsættelse procedurer. Hvis du lejer til skal en udenlandsk huske på, at de kan op og beslutter at forlade Panama en dag. Hvis de gør det diskret og ikke betale husleje for deres sidste par måneder her ville udlejer lide. De kunne have deres penge ud af landet sammen med alle deres aktiver. De kunne også have deres aktiver udskilles i fonde og selskaber at du ikke ved noget om derfor holder dem immune over for din vedhæfte dem.

Hvis du er en udlejer og bekymrer sig om leasing til udlændinge kontakt vores advokatfirma og vi skal kunne designe nogle beskyttende foranstaltning for dig, der er lovlig.

Hvis du er en udlejer aldrig deltage i nogen selvstændig udsættelse praksis. Aldrig afbryde elektricitet eller vand, aldrig ændre låsene og beslutter ikke at deres front døre eller Vinduer har brug for maleri på en lørdag aften og fjerne dem til maleri. Lejere kunne fil counter krav mod din sag og nøjere forlænge fristerne for udsættelse. Søg kompetente advokat.