Hvorfor skal du kigge efter gratis lydbøger? Svaret er enkelt. Lydbøger er en bekvem, underholdende måde at nyde dine foretrukne skrevne ord på. De kan slappe af dig efter en hård dag på arbejdet eller hjælpe dig med at huske en god tid for længst glemt. Lydbøger er også en god mulighed, når din tidsplan er fuld, men du ikke ønsker at blive hængende med en bog, du ikke ønsker at læse. Du kan downloade lydbøger lovligt via et websted som Amazon eller iTunes og derefter nyde dem på din computer, din iPod, din MP3-afspiller eller dit tv.

Du kan få gratis lydbøger hos lydbogreolen.dk eller fra dit lokale bibliotek (dit lokale bibliotek kan have en “lytteapp”), du kan finde bøger i dit offentlige domæne gratis, eller du kan købe lydbøger privat via abonnementswebsteder. I lydbogsverdenen tilbyder abonnementswebsteder dog ofte månedlige abonnementer, hvilket virkelig sparer dig penge. De fleste lyttere vælger en tidsplan, der virker for deres livsstil. For eksempel, hvis en lytter elsker romantik, kan de vælge et månedligt abonnement på romantikbøger eller en ugentlig mulighed for mysterier eller fantasibøger.

Nogle lyttere kan lide at lytte til deres gratis lydbøger online. En af de nemmeste måder at gøre dette på er at åbne en iGoogle- eller Firebug-fane i din browser og åbne Wikipedia-artiklen om titelemnet. I afsnittet “Bibliografi” vil der være et link til, hvor du kan finde de gratis lydbøger. Hvis du læser en egentlig bog i stedet for en e-bog, har du muligvis ikke adgang til disse bøger, medmindre du åbner en app.

En sidste mulighed er at downloade alle dine gratis e-bøger til din computer og overføre dem til en MP3-afspiller. For eksempel har jeg snesevis af Harry Potter lydbøger downloadet til min computer, så jeg kan lytte til dem, når jeg vil. Hvis du er interesseret i at lære at lave dine egne projekter som ScrapBookGoggles, foreslår jeg, at du kigger ind i ScrapBook Garage. Dette er et program til din Mac, der gør det hurtigt og nemt at oprette projektbriller til ScrapBookGoggles. ScrapBookGoggles er et gratis projekt, der bruger Adobes Elements 2D-software til at omdanne en lydfil til en HTML-side. Jeg elsker virkelig denne applikation, fordi den giver mig mulighed for at redigere lydfilerne for at tilføje min egen stemme, samt for at tilføje specialeffekter, justere lydstyrken og endda tilføje bogmærker for at gøre det lettere at huske, hvor jeg er gået.

Hvis du gerne vil tjekke, hvor andre mennesker finder gratis lydbøger til iPhone, skal du bare gå over til Åben kultur. Du kan skrive i “gratis bøger til iPhone”, og du vil se alle de websteder, der nævner nogle af dine foretrukne klassiske forfattere. Der er nogle gode steder, der tilbyder alt fra Borte med blæsten til Moby Dick. Hvis du foretrækker moderne klassikere, vil du kunne lide, hvad Open Culture har at byde på.

Lydbøger kan virkelig hjælpe dig med at komme ind i humør til at læse. Hvis du ligesom mig, tanken om at sidde fast inde i en bog er nok til at gøre mig sætte fjernbetjeningen væk og krølle op. Jeg ved ikke med dig, men intet gør mig gladere, end når jeg kan bruge min yndlingsbog til at falde til ro og få mig til at tænke på noget andet. Så hvis du nogensinde har spekuleret på, hvor du kan finde gratis lydbøger at downloade til en iPhone, skal du bare logge på iTunes og søge efter “gratis bøger til iPhone” eller “lydbøger til iPhone.” Du vil blive overrasket over det utrolige antal muligheder, der er tilgængelige for dig.