Babytøj eller spædbarnstøj er normalt tøj designet specielt til babyer. Ordet “baby” er fransk og dets derivater, “bien sur”, “moi”, “seul”, “neau sur” og “pour sur” betyder alle baby. Babymode er en kulturel forbrugerpraksis, der stereotyper repræsentationer af spædbørn på børns måde som repræsentationer af et samfund præget af dybe forskelle i køn, rigdom, etnicitet eller social status. Udtrykket “baby” omfatter således en bred vifte af individer, herunder præemier, for tidligt fødte børn, etniske grupper og voksne.

Mangfoldigheden af ​​tøj til babyer og babyer, der blev præsenteret for offentligheden, er vokset i løbet af de sidste to årtier. Tidligere var babytøj enkle bodysuits med monteret bodice og bredt bælte med snore til at fastgøre bleen. Nu findes der babytøj i forskellige former med tegneseriefigurer, blomsterprint, prikker og paisley -mønstre og -farver. Designene understreger spædbarnets legende natur. Nogle bodyer til babyer har tegneserie- eller blomstermotiver eller enkle blomstermotiver på bodice og bånd på nederdelen.

Babytøjsstørrelserne til nyfødte babyer fås i tre størrelser: lille, infanthood og fuld. De fleste babybeklædningslinjer tilbyder babytøjsstørrelser på op til treogtyve uger gamle. Nogle spædbørns tøjlinjer giver tøjstørrelser helt ned til seks måneder gamle.

Babytøjet til småbørn og børn under tre måneder findes kun i babytøjsstørrelser mellem seks og ni måneder inklusive. Tøj til denne aldersgruppe er designet til at holde børn komfortable gennem det første år af deres liv. Størstedelen af ​​spædbarnstøj er lavet af bomuld, med variationer i design som nederdele og toppe. Nogle småbørnetøj er i pyjamastil med lange underdele og korte toppe.

En fordel ved at købe babytøjsstørrelser er, at du kan prøve dem inden du køber. Dette hjælper dig med at indsnævre dine valg, så du ikke bliver overvældet, når du går til butikken. Hvis du f.eks. Køber kjoler, kan du prøve dem på bøjlen for at sikre, at de sidder ordentligt. Hvis du køber tøj til babyer under tre måneder, skal du ikke blive overrasket, hvis du finder ud af, at nogle varer er for små.

Du vil opdage, at de fleste små vokser deres tøj inden for et år eller to, men det er ikke altid let at slippe af med tøj, som du har købt til din elskede lille, selv efter det første år. Der er muligheder som at have en tante eller en ven, der har en baby på samme alder som din, der sælger dit babytøj. Hvis det ikke virker, skal du muligvis selv sælge dit spædbarnstøj på en online auktion. For det meste vil du dog shoppe rundt, før du foretager dit sidste køb. Dette sikrer, at du får den bedst mulige deal, især da bodysuits til nyfødte normalt sælges separat.